Sista dagen i Washington

Jaha, da var vistelsen i Washington snart slut, for i morgon aker jag vidare till Miami! (maste saga att jag langtar efter att kunna bada! solen smalter bort mej!)

Idag har jag besokt the Museum of American History, mycket intressant med historia faktiskt. Sa nu kan jag skryta med att jag har sett klanningen som Michelle Obama hade pa sej har Barack svor presidenteden, coooolt! Har aven sett klanningarna Laura Bush, Jaqueline Kennedy och Nancy Reagan bar nar deras respektive man svor president eden!

Tog sedan en lite vandring for att kolla in Washington National Chatredal, och den promenaden var inte sarskilt lang, daremot var det uppforsbacke heeela tiden! Plus att det var ungefar 35 grader varmt. Det var inte kul ett dugg, fick stanna flera ganger pa vagen dit for att torka svetten ur pannan, sa att den inte skulle rinna ner i ogonen. PJUUU!

Men nu ar jag tillbaka pa hostlet igen, och ska antligen hoppa in och ta en dusch, har langtat ganska lange efter det nu! Far se och jag kommer ut duschen eller om jag bestammer mej for att bosatta mej dar, det ar ganska lockande maste jag saga. Men ska ju till Miami i morgon och dar kommer jag bo precis vid standen sa jag kommer inte rora mej manga meter direkt! YAY!

Kram!

Walking DC

Idag har jag vandrat och vandrat och vandrat, sen akte jag lite tunnelbana ocksa.

Borjade dagen med en promenad till National Mall (forenklat sett en vaaaldigt stor grasplatt..), som pa bada sidor har massor med museum och andra sevardigheter. Gick forst in i Museum of Natural History, som inte alls var som den i New York. Valdigt maffig i sej, men jag kande att detta har jag reda sett sa mitt besok blev inte langvarit. Bredvid detta museum ligger en Scuplture Park, men massa konstiga skulpturer av mer eller mindre kanda kontnarer, bl.a. finns Roy Lichtenstein bland skulptorerna. Nasta besok gjorde jag pa Museum of Art, vilket inneholl lite annurlundare konst om man jamfor med the Met i New York. MIn konstintresse ar inte sakrskilt stort sa jag orkade inte titta pa allt, sa det mesta jag sag var faktiskt bilder av Jesu korsfastning och andra bilder runt den tiden. Mycket Madonna and Child.

Malet med min vandring utmed National Mall var U.S Capitol, dar the U.S Congress haller till. The Congress ar i sej uppdelad i tva delar, vilka ar The Senate och The House of Representatives. Vilka ar de tva olika kamrarna i USA:s parlament. I the Senate har varje delstad lika manga representanter, vilket innebar att sma delstater har lika stort inflytande som de stora.
I The House of Representatives a andra sidan delas platserna upp efter hur manga invanare varje delstat har, alla delstater har dock minst en representant.

Bakom U.S Capitol ligger The Supreme Court, dvs. hogsta domstolen och the Library of Congress, vilken ar varldens storsta bibliotek. Sa nar jag anda var i krokarna passade jag pa att spana in de ocksa.

Sen tog hag tunnelbanan till andra anden av staden for att kolla in Pentagon. Kan vara bland det storsta jag sett! Kandes som att jag gick i en evighet for att komma till ett horn for att se att hornets vinkel inte var 90grader. Pju!  Valdigt hog sakerhet ar det runt omkring har vill jag lova, har man inget inpaseringskort far man inte ga i narheten av huset utan maste ga pa en promenadvad ungefar hundra meter bort. Och det cirkulerar hela tiden polisbilar runt omkring.
Har finns ocksa en valdigt lugn och fridfull minnesplats for de offer ombord pa planet som krashade in i Pentagon 9/11.
Dock var Pentagon lite av en besvikense. Alla andra kanda byggnader jag sett idag var sa himla fina, med Pentagon ser mer ut som en betongklump nagon har slangt ut pa en aker. Inte alls lika vackert. Men amerikanarna kan val inte lyckas med allt antar jag..

Sen kan jag ha atit varldens storsta macka, jag lovar den var sakert en halv meter lang!!! Helt galet, men allt har ar sa overdimisionerat sa jag ar val egentligen inte forvanad.. haha!

Kram pa er!

Washington D.C

Staternas huvudstad.. :)

Har idag forflyttat mej ytterligare lite mer soderut, till Washington. Har ar det om mojligt annu varmare an i Philly. Smalter bort aven om man gar i skuggan. Skulle helst vilja ga runt i bikini pa stan, men tror folk skulle kolla konstigt pa mej da..

Har faktiskt hunnit med lite turistande idag, kollat in the White House, Obama var hemma for flaggan var hissad, och det ar den bara om presidenten ar inne. Sen har jag aven kollat in Washington Monument, The Mall, Washington Square och Lincoln Memorial. I morgon blir det till att se mer sevardigheter. Men nu ska jag ga upp och lasa min skvallertidning, man kan ju inte bara tillfredsstalla den kulturtorstande tarmen.. :) hahaha!

Kram!

Ny stad

Har nu tagit mitt pick och pack och begett mej till sydligare breddgrader, namligen Philadelphia. USA:s forsta huvudstad, dock var den bara huvudstad mellan 1776-1800 eftersom Washington DC. var under uppbyggnad.

Finns mycket gamla saker att titta pa har. Har kollat in Liberty Bell, vilken ar en symbol for kampen mot slaveriet under 1830-talet. Sen har jag gatt en guidad ut inne i Independence Hall, dar the Declaration of Independence undertecknades 1776. Har aven spanat in USA:s forsta Congress Hall, dar bl.a. George Washington och John Adams svor sina presidenteder.

I Philly finns ett gammalt fangelse, Eastern State Penitentiary, som jag har besokt. Sjukt freaky. Jag kan forsta att folk som satt dar inne blev helt galna. Fangarna var helt isolerade fran omvarlden. De hade ett jattelitet rum med en jatteliten (och, fran dess utseende formodligen ocksa, oskon) sang. Enda kontakten med omvarlden var den utomhusyta varje cell hade, ungefar lika stor som cellen. Dar fick fangarna vara 2*30min varje dag, resten av tiden spenderade de inlasta i cellen. Maten kom genom en lucka i vaggen, sa de sag inte en enda manniska under hela sin fangenskap. Inte heller i utomhus traffade de nagon, eftersom ytan i stort sett var ett rum utan tak... Man kan ju bli galen av mindre alltsa.. Jag kande mej lattad att kunna ga darifran. For inte nog med de begransade utrymmet dar inne sa omringades hela omradet av en drygt 4 meter hog mur.

Igar, torsdag, lunchade jag pa ett mycket besynerligt stalle. Det var valdigt 50-talsinspirerat, tank er hamburgerhaket i Grease, sa ar ni ganska nara i hur ser sag ut. Varje bord hade en liten musikspelare, en san dar man tycker forst en bokstav och sen ett nummer for att onska en sang. Gjorde man det sa borjade serveringspersonalen att dansa till laten man valt.. Haha, det var hysteriskt! Serveringspersonalen var ocksa lite halvroliga i sitt bemotande, de kallade mej "honey" och "sweetheart", vilket kandes mysko eftersom jag var aldre an de flesta av dem.... haha. Men vad gor de inte for att behalla 50-talskanslan...

Har aven kopt en bok, sista boken i Twilightsagan, vilken jag har nasan nertryckt i resten av tiden. Den ar sjukt spannande, lag och laste den till halv tre forra natten. Da blev jag tvungen att lagga ifran mej den eftersom batteriet pa min mobil togslut och det var det som fick agera ljuskalla eftersom ljuset pa rummet slacks kl elva pa kvallen..

Pa sondag bar det av till Washingtion DC. Staternas huvudstad. Men innan dess har jag en dag kvar har i Philly. Vilken jag ska njuta av pa besta satt, utomhus! Vadret ar namligen underbart, idag var det 30 grader och inte ett moln pa himlen!

Kram!

For konstens skull...

Idag ryckte det lite i min konstnarstarm sa jag gick for att besoka The Metropolitan Museum of Art pa 5th Avenue. Gick vagen genom Central Park och trots att jag hade karta kom jag inte alls fram dar jag hade tankt mej. Blev fragad om vagen till nagonting jag nu glomt vad det heter, men forklarade att jag inte ens visste vart jag var i parken sa kunde tyvarr inte hjalpa till. Han skrattade och fragade nasta person istallet..

Val pa museumet tittade jag mest pa tavlorna och de grekiska statyerna, det fanns sa himla mycket sa orkade inte med allt. Sa konstintresserad av jag trots allt inte. Blev fashinerad over konstnarernas formaga att skapa liv i tavlan. I endel av tavlorna sag det verkligen ut som om nagon hade pausat tiden.
Gick sen runt dar i vad som kandes som en evighet for att leta reda pa avdelningen med Picassos tavlor. Gick vilse i mitt forsok att hitta ratt. Nar jag tillslut gav upp, vad hander inte da? Jo, jag hittar det! Varfor ar det alltid sa?

Vid halv sju tyckte jag att jag varit tillrackligt kulturell och historisk for en dag sa jag gick ut pa stan. Hittade en undergjordisk Appelbutik pa 5th. Funderade pa att kopa en adapter till min iPod sa att jag inte behover ladda den visa datorn, men kom pa att jag da maste kopa en adapter for att den ska passa i de svenska uttagen. Varfor ska det vara sa krangligt!? Varfor kan det inte vara samma uttag i hela varlden? Otroligt korkat tycker jag!

Pa hemvagen fick jag vanta i vad som kandes som en livstid pa att tunnelbanetaget skulle komma. De andra linjerna han komma sakert fyra ganger innan det kom nagon jag kunde ta. Livet ar inte alltid rattivst. Tur att jag inte har brattom! :D Jag alskar semster!

Kram!

VM-premiar

Fredagen blev ganska handelselos. Solen hade antligen bestamt sej for att kika fram bakom molnen sa jag gick till Central Park vid tio snaret och lade mej for att sola. Blev kvar i parken i nagra timmar, trots att molnen efter en stund tog over himlen och jag, som fruktade regn, drog med mej min filt under ett trad. Vid tretiden pallrade jag mej tillbaka till hostlet och kikade pa fotboll, VM har ju borjat! Dessvarre lyckades jag fanga en riktigt usel match, Frankrike- Uruguay. Fransmannen vaknade till de sista fem minuterna, nar de kom pa att de inte gjort nagot mal annu. Inte lyckades de gora nagot mal heller, trots att Uruguay fick en spelare utvisad runt 70-75 minuten.. Pinsamt Frankrike!

Kande mej ganska trott efter nagra natters halvdalig somn, tro mej, vaningssangar ar inte det mest ultimata att sova pa. Tack vara min spannande bok lyckades jag med konststycket att inte somna. Vilket jag tycker borde raknas som ett mindra mirakel.

Det har aven kommit lite nya manniskor till mitt rum. En brittisk kvinna, Vicky, verkar valdigt trevlig. Fick en resebok over USA av henne, valdigt generost maste jag saga. Det bor aven en kanadensisk tjej pa rummet, som dock gjorde sin sista natt, men som ocksa ar valdigt trevlig. Aven Danmark finns representerade pa rummet, tva tjejer som jag lyckats prata pa svenska med, de pratade pa danska, jag forstod inte riktigt allt.

Kram!

Planeringsarbete och sant

Pa torsdagsmorgonen vaknade jag av det stillsamma droppandet av regn pa mitt fonsterblack. Blev lite besviken for jag hade hoppats kunna tillbringa nagra lata timmar i solen i Central Park. Istallet fick det bli vidare planering av min resa. Har snart varit i NYC i tva veckor och det borjar bli dags att ge sej av. Bokade in mej fem natter pa ett hostel i Philladelphia och sedan fem natter i Washington.

Begav mej sedan ut for att leta resa pa New Yorks busstation, vet att man kan kopa greyhound biljett pa natet, men kande det var lika bra att ha koll pa vart busstationen ligger. Och tur var vad et for JOSSES va stor den ar. Resecentrum slang dej i vaggen! Multiplicera resecentrum med kanske 20 sa ar bilden andra inte rattvis for hur enorm Port Authority ar! Visste ni till exempel att den bestar av flera vaningar? Forrviringen var total for mej dar inne. Tusen pilar mot information, men ingen informationsdisk. Efter mycket om och men hittade jag i alla fall Greyhound Information Desk, YES!! Kopte mej en biljett till Philly och nar jag anda var och virrade i byggnaden letade jag ratt pa min anvansgate. Jag har ganska bra framforhallning ibland, aven om min kara mor ibland kan tveka.

Eftersom busstationen aven fungerar som kopcetnrum, sa passade jag pa att ata lunch dar ocksa. Och vad hander da??? Jo, ytterliggare en fyrkantig afro-amerikansk gubbe (fortfarande helt klart over 30 Krille) kommer fram till mej och sager hur vacker jag ar. "I could kiss you from your hands to your feet" sager han och ler (ett leende dar det forovrigt saknas lite tander). Jag onskar i mitt stilla sinne att han inte ska gora det. Han fragar om jag ar modell, jag letar panikslaget efter nagon att hugga tag i sa jag slipper denna ytterst pinsamma situation. Det gick tyvarr daligt. Lyckligtvis ar denna mannen inte lika efterhangsen som han fran dagen innan, sa jag blir ganska snart lamnad ensam, tack for det!

Resten av eftermiddagen och en bit av kvallen spenderade jag opmkringstrsandes i Vannerskvarter, West Village. Att ga runt dar var som att komma in i en helt ny varld. Det var sa lugnt och tyst, for ett ogonblick var man fri fran allt biltutande och polis/ambulanssirener. Alla gator kantades av trad, vilkas kronor vaxte ihop over bilvagarna och bildade grona tack over mitt huvud dar jag gick. Underbart!
Pa min vandring taffade jag aven tre svenska tjejer pa jakt efter en lite Marc Jacob outlet som tydligen skulle finnas i narheten. Det var kul att vaxla nagra ord pa svenska, var ett tag sedan jag gjorde det nu.

Begav mej sedan tillbaka till hostlet dar jag under kvallen lyckade med konststycket att tvatta utan att krympa nagonting. Och med tanke pa att maskinerna pa valdigt fa satt paminner om de dar hemma tycker jag nastan att jag fortjanar en liten applad!

Kram!

Konstigt var bara fornamnet!

Konstigaste saken nagonsin hande mej i onsdags! Hade tankt lagga mej och sola i Central Park, men nar jag vaknade sa var det mulet! Besvikelsen lyste i mina ogon! Bestamde mej istallet for att aka till The Bronx Zoo. Val dar borjade det naturligtvis dugga, men jag tycket inte det var sa faligt. Man blev ju i stort sett inte ens blot. Hann tyvarr inte langre an till kamelerna innan regnet stod som spo i backen. "Attans bananer" tankte jag. Satte mej under ett regnsskydd och at lite lunch medans jag vantade pa att det skulle sluta regna. Vad hander inte da?? Jo, en fyrkantig afro-amerikansk gubbe (ja, Krille, han var helt klart over 30 ar gammal) kommer fram och sager att han alskar mej. Helt out of the blue. Chockad ar bara fornamnet pa vad jag blev. Han sa att mina ansiktsdrag var det vackraste han sett i hela sitt liv, att mitt leende var "breath taking' och att mina ogon sag sa glada ut. Jag fick verkligen kampa for att kontrollera min impuls att skratta, vilket var svart eftersom jag samtidigt forsokte lata bli att se generad ut. Citerade Shakespear gjorde han ocksa, for att ytterliggare forklara sin smartande karlek for mej.
Efter att fatt reda pa mitt namn tyckte han att jag skulle bli amerikas naste president (Sophia betyder vishet), han hade inget emot att blir landets "first man", men jag fick forklara att jag aldrig kunde bli president i USA eftersom man maste vara fodd i USA for att kunna kandidera. Da tyckte han att jag skulle blir Sveriges president, jag fick forklara att Sverige inte har nagon president utan att vi har en kung. Da fragade han om jag var Sveriges prinsessa, han tyckte jag sag ut som en. Jag tillat mej sjalv att skratta at det.
Vid detta laget insag jag att regnet inte hade nagra planer pa att minska sa jag utsaktade mej och gick.. Jag har aldrig skamts sa mycket i hela mitt liv!!!

Nagot paraply hade jag inte heller sa jag blev ganska blot pa vagen till tunnelbanan. Och till mitt stora fortret regnade det inte pa Manhattan..


Kram!

Med kameran pa magen

Tisdagen spenderades omkring vandrandes i New York. Tittade in en massa kanda hus och byggnadsverk. Med igen dag ar en bra dag utan att titta runt i lite kladaffarer ocksa. Hittade Forever 21 vid Time Square och jag blev helt lyrisk. Sa mycket snygga klader!!!!! Hittade aven en Billabong affar och Line, du skulle alskat alla plaggen! JAG LOVAR! Hittade antligen ett par snygga gladiatorsandalen som inte hade skyhoga klackar! Tack for det New York.

Efter den lilla shoppingturen tog jag mej ner till Staten Island Ferry och pa min promenad dit sag jag bade Empire State Building och Flariton Building. Val ute pa vattnet sag jag ocksa Frihetsgudinnan, stor ar hon! Passade pa att ta en promenad pa Staten Island nar jag anda var dar. Fick se en ridande polis sta och rykta sin hast, inte varje dag man ser det dar hemma.
Och eftersom jag anda var i "titta pa kanda byggnader tagen" passade jag pa att kika in United Nations Headquarters. Aven det var stort, som det mesta andra har borta.

Dagens tips:
Kla dej inte i body om du tankt promenera mycket. Det ger skavsar pa valdigt obekvama stallen....

Kram!

Arets forsta dopp

Japp, det stammer. Jag har nu tagit arets forsta dopp. Tog tunnelbanan till Brighton Beach och lyckades ta mej fram till standen utan karta, eftersom jag kan ha rakat glomma den hemma..
Kallt var det i vattnet, kande hur tarna krullade sej av kylan! Blaste gjorde det pa stranden ocksa, fick se till att knipa ihop bade ogon och mun nar vinden tog i. Efter att ha statt ut i vinden i nagra timmar gav jag upp och tog tunnelbanan hem. Nar jag val kommit hem, efter nastan en timme pa tunnelbanan, klev jag in i duschen och duschade av mej tillrackligt mycket sand att gora ett stort sandslott av! De sma dumma kornen hade tom letat sej in i oronen, hogst olampligt tyckte jag.

Det ar val ungefar det jag gjort idag, inte sa mycket. Men det var skont att sola och bada lite. Nu ar jag inte lika spoklikt blek langre.. YES!

Kram!

I forodelsens tecken (varning for kansliga lasare)

Denna nagot mulna dag borjade jag med att gora ett besok pa Ground Zero. Och det kandes nastan som att det var forbjudet att skratta nar man var i narheten. Det vilar en dampad tystnad runt det kvarteret. Och med tanke pa dess historia forstar jag varfor. Ett WTC truibute center har de drabbades familjer satt upp i en narliggande byggnad, vilken dagligen gor guidade turer dar personer med kopplig till tradgedin berattar sin historna. Jag bestamde mej for att folja med och lyssna. Och vilken historia sen. Jag var bara 13 nar det intraffade, och pa drygt 5000 mils avstand ar det svart att forsta vad som hande. TV, Radio och Tidningar kan inte formedla den kanslan ett mote ansikte mot ansikte kan gora. Min guide hade jobbat som datatekniker pa 67 vaningen i Two World Trade. Drygt 20 vaningar hogre upp hade det andra planet krachat. Han berattade att de hade hort den forsta kraschen, nar forsta planet traffade forsta tornet, men att de inte forstatt vad det var. Trots att andra tornet i dalaget inte var skadat hade de blivit ombedda att evakuera. Sen hade det andra planet kommit. Han berattade att hela byggnaden skakat och att manniskor, inklusive han sjalv, fallit som kaglor till marken. Val nera pa bottenvaningen hade han sett de mest fruktansvarda saker. Manniskokroppar som slog i marken, kroppar som tillhorde hans arbetskollegor fran vaningplan over det stalle dar planet traffat. Han sag manniskokroppar fran flygplanets passagerare, vilka fortfarande var kvar i sina flygplansstolar. Sakerhetsvakter ropade till de flyende "Don't stop, don't look up!".
Naste person som berattade sin historia hade en bror som dog i attacken. Han hade jobbat i First World Trade. Honom hade de lyckats identifiera eftersom de hittade hans ena armbage. Senare hittades aven sju andra kroppsdelar. Hans familj var en av dem som hade "tur", de kunde halla en begravning dar delar av hans kropp faktiskt var narvarande. Manga kroppar hittades aldrig......

Ganska nedstamd efter detta besoket letade jag reda pa Brooklyn Bridge, vilken jag hittade och vandrade over. Utsikten var kanon! Kandes som hela varlden lag vid mina fotter ungefar. Du gar ovanfor vattnet och gangvagen ligger aven ovanfor bilvagen, sa det kandes som att jag gick pa dem ocksa. Val i Brooklyn letade jag reda pa East River och satte mej pa en parkbank vid vattenbrynet och fortsatte lasa min Twilight bok. Pa vag tillbaka borjade det OSREGNA, det stod som spon i backen. Men till skillnad fran i Sverige, dar regnet kan halla pa i flera dagar, drog denna skur forbi pa bara nagra minuter. Tack for det, annars hade jag val fortfarande suttit i skydd pa Brooklyn Bridge.

Det var allt jag hade att saga for nu. Hoppas min dag inte gjort er alltfor ledsna, det tog ett tag for mej att bli glad efter mitt WTC-besok.

Citat fran minnesvaggen i WTC-tribute center:
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace"

Kram!

Broadway baby!

Igar, lordag, stod det musikal pa schemat. Tog tunnelbanan till Broadway och kollade pa Mamma Mia. Drygt 500kr gick min biljett pa och tro mej, det var vart det! Satt med gashud storre delen av forestallningen. Tank om man andra hade kunnat sjunga sa bra... Musikalen var helt klart mycket battre an filmen, man kanner sej mer delaktig och deras sang fyller hela lokalen. Satt och bara stirrade. Plus att det i Broadwayversionen fanns latar som inte var med i filmen, tex. "knowing me, knowing you" och "What's the name of the game". Alskade de tre finallatarna som skadespelarna framforde. Det ar nagot visst med att se vuxna kvinnor och man i chockfargade spandexklader med glitter... :D Ensam om att njuta av denna forestallning var jag inte. Nagra rader bakom mej satt fem nunnor, nagot Trollhattan missat att visa mej under alla ar. Mycket intressant upplevelse maste jag saga..
Resten av dagen spenderade jag vandrandes nedfor Broadway till Macy's dar jag strosade runt en stund.

Kram!


Lata dagar

Fredagen fick bli en ganska lugn dag. Vandrade runt i Harlem med min nyfunna franska van Lydia. Vi stosade runt och kollade i skyltfonster (tro det eller ej, men vi var faktiskt dar INNAN affarerna oppnade, maste varit forsta gangen for mej). I vantan pa att de skulle sla upp dorrarna satte vi oss pa Starbuck's och njot av deras fruktsallad. Mycket gott maste jag saga. Runt halv elva pallrade vi oss tillbaka till hostlet, det var Lydias sista dag och check-out var kl 11.

Resten av dagen spenderade jag solandes i Central Park. SJUKT VARMT!! Orkade inte ligga i solen hela tiden, sa efter nagra timmar fick jag glytta in min filt i skuggan av ett trad. Har borjat lasa forsta boken i Twilightsagan, och tro mej nar jag sager att de ar spannande. Jag har redan plojt igenom den forsta och ar snart klar med den andra, pa bara tre dagar.... Laser dem hela tiden, innan jag ska sova, nar jag ater och nar jag aker tunnelbana.. Kommer snart vara tvungen att kopa nya bocker om jag fortsatter sahar...

Kram!

Nya aventyr

Idag har jag vagat mej pa att aka tunnelbanan. Och jag maste saga att det gick over forvantat, hade vantat mej att dyka upp i Queens eller nagot liknande. Men jag kom fram dit jag skulle, lite applader till mej sjalv. Avstigningsstationen var Rockefellar Center, darifran tog jag mej till "Top of the Rock", vilken ar en utsiktsplats vid Rockefellar. Drygt 800 feet ovanfor marken ligger utsiktsplatsen och vyn darifran var helt otrolig, du ser i stort sett hela Manhattan. Kunde till och med skymta Frihetsgudinnan langt dar borta.

Efter detta kande jag att det var nog med turistande for en dag. Det hade borjat suga i shoppingtarmen, sa jag bestamde mej for att leta reda pa Barney's och Bloomingdale's. Hade detta varit ytterliggare en sandar "shoppingblogg" hade jag berattat vad jag kopte, men nu ar ju inte fallet sa. Var i alla fall inne i en Sony-butik (for nej, har nojer sej inte Sony med att ha en avdelning i ett kopcenter, har ska det vara en hel affar. Och liten var den inte heller..) Jag var sa upptagen med att dreggla over saker jag inte hade rad med att jag helt glomde av att ata, sa jag begav mej ut for att leta reda pa en McDonald's, for av nagon anledning var jag sugen pa det (kanske for att jag befinner mej i USA?). Vandrade utmed 5th Avenue for tyckte mej minnas en skymt av ett stort gult M dar nagonstans i narheten av Rockefellar. Och vandringen utmed 5th var en upplevelse i sej. Dar slass de lyxiga designeraffarerna om kundernas uppmarksamhet. Affarer som Gucci, Dior, Chanel, Pucci, Swarovski, Louis Vuitton, Fendi, MuiMui och Armani ligger uppradade efter varandra. Och som om inte det ar nog sa hittar du aven Bergdorf's Goodman och The Plaza Hotel har. The Plaza ligger tvars over gatan fran Cental Park, och precis vid ingangen av parken upptradde ett gang hiphip-dansare. Och grymma ar bara fornamnet pa vad dem var!

Annars tror jag att jag borjar smalta in har ratt bra. Fick fragan av en forsaljare om jag var fran New York, hon tyckte jag hade san bra amerikansk dialekt pa min engelska. Sedan blev jag fragad av en kille vilket tunnelbanetag han skulle ta for attt komma till Colombus Circle, och jag svarade ratt!!! Klapp pa ryggen till mej sjalv! :) For er som ar intresserade sa var svaret linje B mot Uptown New York. 

Massa kramar!

Kulturell dag

Hej pa er dar hemma!

Dagen borjade med en promenad i Central Park, bor precis bredvid sa det var inte langa biten dit. Efter nastan tva timmar hade jag inte ens sett en fjardedel av parken, kanske kan ge er en bild av hur stor den ar! Under dessa tva timmar hann jag dock se en hel del saker. Gick bland annat forbi en hiphop-farmor som satt i dunvast (!) och baggybyxor och rappade med i latarna pa sin Walkman.

Bestamde mej dar i parken att idag ska jag vara lite kulturell, sa jag begav mej till American Museum of Natural History for att besoka Ross Geller (han i Friends for er som inte visste det). Det museumet var stort! Dess fyra vaningar tog mej lika manga timmar att besoka. En spannade upplevelse var det att se alla dessa djur och manniskor. Det ar svart att forsta hur otroligt stora vissa djur ar nar man bara sett dem pa TV. Mest imponerad blev jag av dinosaurierna.

Resten av dagen har spenderats pa basta satt. Atervande till Central Park och satte mej i graset och laste min bok och at en banan (ja mamma, jag ater frukt ibland serru! :D )

Nu ska jag upp till mitt rum och ta hand om mina stackars fotter! Skoskav? OJA!

Kram!

Avresedagen!

Hej Sverige!

Nu berfinner jag mej pa resande fot. Flygningen till New York klarades av under gardagen, sa nu sitter jag pa hostlet i NYC!

Gardagen spenderade som sagt mestadels i luften, men aven tiden pa marken var minnesvard. Inte bara fick jag promenera runt i halva Holland (okej, det var en overdrift, men den flygplatsen var gigantisk och gaten jag landade vid lag pa andra sidan flygplatsen jamfort med den gaten jag skulle lyfta fran. Sa med begynnande skoskav satte jag mej iaf vid gaten och tro det eller ej sa lyckades jag somna en lite stund (ni som kanner mej lite vet att jag ar GRYM pa att sova sa ni ar val kanske inte sa forvanade). Arets mest oskona position fick jag till i alla fall, sa nar jag vaknade var jag totalt ledbruten, hade bokstavligt talat ont overallt!! Nar jag vaknade upptakte jag till min forfaran att de bytt gate, sa med min plagade kropp fick jag ga lite mer, skooont! Till slut kom jag i alla fall fram! YES!

Handlade lite mat nagonstans dar pa flygplatsen, och satte mej for att ata. Bestamde mej for att kolla pa "How I met your mother" pa min iPod, efter en stunds tittade upptakte jag att ungefar halften av alla vid gaten tittade lite konstigt pa mej. Vilket kanske inte var sa konstigt med tanke pa att jag kom pa mej sjalv med att skratta hogt for mej sjalv dar jag satt och tittade pa TV. Jaja, man far ju bjuda lite pa sej sjalv har i varlden.

Boardingen kan vara den langsta i varldshistorien! Alla passagerare intervjuades om sitt handbagage och sen blev det bade kroppsvisitering och security check av vaskan innan man fick komma pa. Val framme pa Newark var det ocksa tusen fragor vid Costums (tror det hette sa... jag var inte sa uppmarksam pa just det) Tusen papper att fylla i (ja, eller i alla fall tva...) Sen kom man fram till en halvsur tant som fragade biljoner fragor! Reser du sjalv? Ska du halsa pa nagon har? Hur lange ska du vara har? Har du pengar sa du klarar dej? Om du behover mer pengar hur loser du det da? Har du ett kontokort? Vem betalar for det? Hur forsorjde du dej hemma? Jaha, servitris? Tanker du ta anstallning som det har? For att namna nagra....

Nar det sen skulle bara av till hostlet, vad hander da?? Jo, Ground Transportation slarvar bort min bestallning sa det kommer ingen chaffor forran drygt FYRA timmar efter det att jag landade. Jag var trottare an trottast! Min stackars kropp trodde ju klockan var tre pa natten! Mattligt nojd satte jag mej i minibussen som antligen hade kommit! Min irritation forsvann dock sa fort New Yorks magnifika stad tornade upp sej framfor bussen. Har du inte sett den vet du inte vad du missat! Hann dock bara kasta ett snabbt oga pa den, for val inne i staden var man tvugen att titta pa vagen! For hej vad det gar! Tuta och kor ar det som galler har, bokstavligt talat! De flesta bilisterna befinner jag i "kanske-filen" (dvs. hoger och vanster bilhalva ar inte i samma fil..) Jag sager bara JOSSES!!!

Och denna dodsresa i bilen ar inte det enda nya jag upplevt i "The Big Apple". Under bara forsta dagen sag jag en man med det storsta afrot jag nagonsin sett, jag lovar att han hade kunnat gomma en fagel dar uppe!! Aven tva ortodoxa judar hann jag skada.. Aldrig sett en man i hog hatt och med tva lockar stickades ut pa varsin sida framfor oronen.. Mycket coolt maste jag saga!

I alla fall, detta summerar val forsta dagen pa resan ganska bra tycker jag!

Kram pa er!

RSS 2.0