Generande

Hej pa er!

Skulle ga och borsta tanderna i morses, men nar jag kom dit var badrummet stangt for stadning sa jag fick vackert ga tillbaka till mitt rum. Vad hander da? Jo, mitt key-card har avmagnitiserat sej och fungerar inte i dorren, jakla skit! Och eftersom jag tog mej en sovmorgon dagen till ara sa var rummet tomt nar jag lamnade det och sa aven nar jag kom tillbaka, sa vad far jag gora? Jo, jag far ga ner till receptionen i min vackra flygplanspyjamas som jag haft sen jag var fem och be dem fixa mitt kort. Ett mindre pinsamt ogonblick i mitt liv far man nog leta efter... Val uppe igen skulle jag da aterigen in i mitt rum, men vad hade da?? Jo, det dumma kortet funkar fortfarande inte! Sa jag far vackert bege mej ner ytterligare en gang. Som om det inte var pinsamt nog forsta gangen liksom.. Josses!

Forutom detta pinsamma missode har dagen flutit pa bra. Har tagit tag i lite pappersarbete, man maste ju ha med sej lite papper for att visa att man betalt vissa saker nar man ska ut och resa. Vilket ar nagot jag ska gora med start sondag. Da ger jag mej ut i en vecka med ett foretag som heter Trek America, och med dem kommer jag besoka platser som Colorado River, Las Vegas, Grand Canyon och Yosemite National Park, vilket ska bli hur kul som helst! Jag langtar!
En omgang tvatt har jag ocksa lyckats hinna med, man vet aldrig nar nasta tvattillfalle dyker upp sa det var lika bra att passa pa.

Ta hand om er dar hemma!

Kram!


Sightseeing i Los Angeles

Hej pa er!

Idag har jag haft en kanondag! Har varit pa sightseeing i LA. Akte med ett foretag och fick se massa kandisars hus. Sa jag har bl.a. sett Jennifer Anistons, Will Smith och Jada Pinket-Smiths, Madonnas, George Clooneys, Britney Spears, Gwen Stefanis, Christina Aguileras, Leonardo Di Caprios, Tom Cruise och Katie Holmes, Lindsey Lohans och Paris Hiltons bostader. COOLT! haha. Har aven spanat in Playboy Mansion och Michael Jacksons gamla hus. Det huset han slutligen kom att spendera det sista minuterna i sitt liv i.  
Har aven fotograferat en paparazzifotograf, maste vara forsta gangen han var pa andra sidan kameran, haha! Han satt utanfor Tom Cruise och Katie Holmes hus. Stackarna. Inte nog med att de maste sta ut med folk som jag aker forbi och tittar, de maste aven sta ut med att folk satter sej pa trotoaren och vantar pa att de ska komma ut..
Har aven akt pa Rodeo Drive och Wilshire Boulevard, dar kryllar det av designbutiker. Det ar Armani, Dior, Michael Kors, Burberry, Louis Vuitton, Miu Miu, Yves Saint-Laurent, Gucci, Chanel, Dolce & Gabbana och tro mej, listan gar att gora langre!!
I slutet av denna gata ligger inget mindre an The Regent Beverly Wilshire Hotel, dar ingen mindre an Richard Geres karaktar i Pretty Woman bodde.
Cruisade aven forbi Hollywoodskylten (onodigt vetande: W:et sponsras av Hugh Hefner och det tredje O:et av Alice Cooper)

Nar denna tur var over gick jag en promenad pa Hollywood Boulevard for att kolla in Kodak Theater, dar The Academy Awards (Oscarsgalan) halls arligen. Dar inne finns det pelare med varje Oscarsvinnare av titeln "Arets film".
Bredvid Kodak Theater ligger The Chinese Theater, dar holls idag varldspremiaren av filmen Scott Pilgrim vs. The world. Ingen aning om vad den handlar om, men det var en massa folk dar som trangs vid kravallstaket sa jag tankte "Jag hanger har en stund och ser vad som hander". Och nog hande det grejer, Brandon Routh kom dit for han var med i filmen. Och da tanker ni nog: "Jaha, om vem ar det da?" Jo, det ska jag saga. Det ar STALMANNEN for hellskotta!!!!! Det ar skadespelaren som spelar Superman i Superman Returns, BAAALLT!

Det var allt for nu!

Kram!

Attackerad!

Hej pa er!

Ja, det ar sant. Jag har blivt attackerad, grovt dess utom! Jag var ute och gick pa Hollywood Boulevard, minding my own buisness liksom. Och vad hander da? Jo, en gubbe (60+) tar upp handen ur fikan, snyter sej i ett papper och kanstar ivag det sa att jag bli tvungen att gora ett giraffsprang for att inte fa det pa mej. KAN NI FATTA??? ACKLIGT!
Ska det vara sa svart for folk att forsta? Snyt dej inte nar jag ater, snyt dej inte nar jag tanker, snyt dej inte vid mitt Black Jackbord pa Lipz, snyt er inte nar jag ser, hor eller overhuvudtaget ar i narheten. OCH FRAMFORALLT KASTA INTE PAPPRET PA MEJ!!!!!!

Kram!


Klagomalens mastare

Hej pa er!

Ja, det ar sant. Jag har hittat klagomalens mastare!! Och vad klagar da han pa?? JO, folk som klagar! Det ar helt sant!

Traffade honom i koket har pa hostlet for nagra dagar sedan, jag lagade pizza (mumma) och han stekte smorgaspalaggsskinka i en stekpanna (kanske borde jag anat onad redan dar). I alla fall, vi borjade prata lite smatt, mest om vanliga saker, som vad vi gjorde i Santa Barbara och vart vi kom i fran. Men sa helt plotsligt sa gled han in pa samtalsamnet "Andra manniskor", och visst det kan vara kul att prata om andra manniskor, men inte prata skit om dem HELA tiden, for det var det han gjorde. Klagade pa att folk inte plockade upp efter sej i vasken i koket, eller att de klagade pa att hostelt kanske inte hade den basta standarden. Tillslut ursaktade jag mej med att min mat var klar och gick och satte mej och at.
Har stott pa honom ett par ganger sedan dess och det ar samma sak varje gang (forutom att de vanliga samtalsamnena inte existerar lange, sa nu ar det BARA klagomal!) Och varje gang sager han hur mycket han avskyr folk som klagar. Vilket far mej att vilja spela in ett av vara samtal och spela upp for honom, sa att han for hora sej sjalv. Jag blir ju irriterad pa honom, har han ingen sjalvinsikt?!
Men tror att han har akt vidare nu sa slipper vara radd att hans ska smyga upp bakom mej laddad med nya klagomal, for da kommer jag saga till honom att om han hatar folk som klagar sa mycket sa borde han sluta klaga sa forbannat pa dem.

Forovringt sa ar Cosmopolitan min basta van just nu, har legat inne pa hostlet hela dagen (TRAAAKIGT) for har sa ont i halsen. Vilket sloseri med sol och badvatten om man inte kan njuta av det. Men haller mej undangomd i dunklet pa hostlet sa att det inte blir varre utan sa att jag kan njuta av Santa Monica som jag reser till pa sondag :)

Kram!


och sa var det ju det dar med ovasen

Hej pa er!

Trots den lilla idyll som jag i tidigare inlagg malat upp Santa Barbara att vara sa finns det EN negativ sak. Tagstationen, och olyckligtvis sa ligger mitt hostel precis bredvid. Men hade tagen betett sej som de gor hemma i kara Svedala, sa hade detta inte varit nagot problem. Men nu ar fallet inte sa. Har pagar det nagot slags tavling i oljud bland tagforarna. Oavsett tid pa dygnet sa ska de tutas nagot sa bedrovligt. Och inte ar det nagon lite fjuttigt TUT! Utan det ar en laaaang och hogljud historia som pagar under flera minuter ibland. Som om de testar hur manga trummhinnor de kan spranga. Detta ska jag fa be och tala om ar ytterst otrevligt nar kl ar natten och vi normala manniskor forsoker sova. Inte ens en djupsovare som jag kan stanga ute ljudet alla ganger.

Och till raga pa elandet har jag gatt och blivit forkyld, har huvudvark och sa mycket slem att man skulle kunna kvavas av det. Men nog med elande, nu ska jag ut i solen :D YES! :)

Kram!

Vi gar vidare i livet

Hej pa er!

Nu har jag lagt de vackra kullarna av San Fransisco bakom mej och har slagit mej ner i Santa Barbara. En valdigt vacker kuststad omringad av berg. Men resan hit var inte de lattaste vill jag lova. Akte med Greyhound, vilka ar ett bussbolag har borta for er som inte visste det, och enligt tidtabellen skulle resan ta lite drygt nio timmar, men for en som akt till Ramundberget en gang om aret sen hon var atta sa var detta inget som skramde henne. Dock visade det sej att trafiken var galen, sa vi andlande i Santa Barbara tva timmar senare an beraknat. Hungrig som en varg var jag da, enligt tidtabellen skulle vi pa ett stalle ha en halvtimmes uppehall, sa tanke att dar kan jag kopa nagot att ata, men icke. Eftersom vi var sa sena bestamde sej foraren for att kora ikapp, vilket innebar ingen mat for Sophia. Sa jag var HUNGRIG nar jag kom fram, tack GUD for McDonald's :D

Santa Barbara ar en valdigt lugn stad, vilket passar mej alderless utmarkt! Efter att ha besokt stader som San Fransisco, Washington och New York, var det skont att komma till en stad som saknar stadspulsen och dar alla tar dagen litegrann som den kommer. Sa det ar det livet jag lever just nu, ALSKAR DET!!!

Men allt har ett slut och tanker nog rora mej nedat mot Malibu pa sondag :)

Kram!


Datakrangel..

Hej vanner!

Forlat att jag inte uppdaterat pa ett tag, men har haft vissa tekniska problem.. For det forsta, ett for litet antal datorer pa mitt hostel sa de ar hela tiden upptagna av andra.. For det andra, nar de val varit en ledig sa har den bara atit upp mina pengar utan att jag fatt nagon tid for dem.. Men det har ni lost sej, har fatt tillbaka mina forlorade pengar PLUS fatt tillgang till en dator, det ni :D

Kram!


Sagan om den forvirrade receptionisten...

Hej!

Ja, denna sagan borjar om sa manga andra sagor.

Det var en gang en liten flicka som hette Sophia, hon begav sej ut i stora vida varlden for att upptacka nya aventyr. En vacker och solig dag kom hon till den kulliga staden San Fransisco. Tack vare en otroligt hjalpsam taxichaffis kom hon aven fram till sit hostel utan storre svarigheter, detta trots att hon bara hade namnet pa hostlet och ingen adress. Stor Eloge till denna chaffis!
Val framme pa hostel visade det sej att hennes flyt var over. Hon hade via internet bokat in sej fyra natter i ett 4 bed female room (oversatt: rum for 4 tjejer och bara tjejer). Men nagonstans i lilla receptionisten hjarna sa kopplade inte detta. For vad hander nar hon vaknade i sitt sum dagen efter? Jo, dar ligger det tva killar och sover ocksa!!!! Hon blev irriterad, ska det vara sa svart!!???

Kram!

Bakom varje kulle doljer det sej.... en ny kulle

Befinner mej nu i kullarnas stad, San Fransisco! Staden bestar av fler an separata berg!! Sa tro mej nar jag sager att det kanns i benen nar man varit ute och gatt! Och jag ar inte mycket for bussightseeing, vart ar charmen i det? Du ser ju bara, upplever inte. Det ar latt att sitta pa en buss och kolla, men vad hander om du vill kolla lite narmare pa nagot och sa stannar inte den dumma bussen just dar? Inte alls bra! Sa jag gar, vilker nu lett till att mina stackars ben haller pa att ga under efter bara tva dagar! Josses! Men staden ar vacker! Otroligt vacker, maste jag saga, sa det ar helt klart vart lite smarta for att fa se den!

Eller vad tycker ni?






Har ocksa besokt en valdigt mysigt shoppingdistrikt, som tro det eller ej, ar placerat pa en pir ratt ut i havet. Dar hittade jag himmelriket. GOOOODIS!! I mangder! Paminde mycket om godisaffaren i Harry Potter. Dock inte lika mycket spannande trollkarlsgodis att valja bland. Och tur ar val det, har ingen lust att smaka Bertie Bott's Every Flavour Beans (oversatt: Bertie Botts bonor i alla smaker), for de finns i alla smaker!!! Exmpelvis, oronvax, vilket jag inte ar ett storre fan av (tror jag, har aldrig smakat men det later da bannemej inte gott!!).








I morgon tanker jag ta det lite lugnt med turistandet, ar i gigantiskt behov av att tvatta. Har bara ett par rena trosor kvar och de gar ju at i morgon.. Det ar synd att man maste kannas av vardagssysslorna nar man ar pa semester.. Kanske koper mej ett hembitrade som far aka med och gora allt trist at mej....... Tal att tankas pa..

Kram!



Mor och bror ar pa besok!

Hej pa er dar hemma :)

Nu har mor och bror antligen anlant till Miami, YES! Och vet ni vad? JAG AR BRUNAST!! HAHA, maste vara forsta gangen det hander, typ nagonsin. Men jag ar glad.

Vi har varit pa stranden och solat, mamma lyckades branna sej lite igar, trots att hon lag under ett parasoll och hade spf 30 pa sej, jag vet inte hur hon lyckades med det.... Men men, det var inte sa farligt och som tur ar forsvinner det efter nagon dag och da blir det brunt istallet. (Vanligtvis pappas taktik, men man blir ju som man umgas har jag hort....)

Vadret har har i alla fall varit underbart de senaste dagarna, i sondags (mamma och Magnus ankomstdag) regnade det.. De var mattligt glada over att byta ut solen i Sverige mot regnet i Miami.. Men forutom den dagens lilla vadersnedsteg sa har det varit underbart. Vattnet ar varmt och skont, ibland ar det svart att avgora vart det ar varmast, i vattnet eller pa land.. Men det ar ju semester, sa vem har lust att undersoka saken narmare?

I morgon har vi bokat en tur till nationalparken Everglades, som ligger sydvast om Miami. Det ska bli superspannande. Det ar varldens storsta sumpmark och dar kan man se krokodiler, skoldpaddor och massa andra coola djur.
Pa sondag har vi nasta lilla resa inbokad, da ska vi till Miami Sequarium och kolla pa delfiner, spackhuggare och andra djur. Ryktet gar att man kan bada med delfiner dar.. Jag haller tummen pa det! :D

Annars gor vi sa lite som mojligt faktiskt, ligger och solar och gar de fa stegen till vattnet och badar nar det blir for varmt pa stranden. Lite motion far vi ocksa. Vi brukar spela strandpingis i vattenbrynet. Sussie, ar du avundsjuk?? ;) 
Kvallarna spenderas omkringvandrandes i affarer och sen nar vi kommer hem ar det dags for den kvallsliga yatzyomgangen, Magnus leder hittills, och han ar oforskamt stoddig over detta faktum. Men jag och mamma ar honom i halarna.

Kram pa er!

Strandpolisbesok

Jag, Steffie och Ronja (tva tjejer fran Tyskland som jag delar rum med) satt pa stranden igvar kvall. Vi satt pa varsin handduk, drack iste och pratade om allt mellan himmel och jord. Helt plotsligt kom det tva poliser framfarande pa varsin fyrhjuling till oss. Borjade prata om att vi skulle vara radda om vara vardesaker och sant. Fick kanslan av att de letade efter nagon speciell. For nar jag pratade med den ena av dem sag han att det lag en ensam man pa en filt lite langre bort. Sa polisen borjade fraga om honom. Om vi kande honom, vilket vi inte gjorde, och hur lange han hade varit dar, vilket bara var ett par minuter. Efter det korde de fram till killen och resten liknade en scen tagen ur nagon polisfilm. Killen fick stalla sej pa kna pa sin filt med armarna bakom ryggen medans fyrhjulingarnas helljus riktades mot honom sa att han blandades. Poliserna tog ID pa honom och fragade tusen fragor. Ar du bevapnad? Ar du har ensam? Vad gor du har ensam? Osv. Sedan borjade de visitera honom, kanna utanpa hans klader och sant sa att han inte hade pa sej nagot olagligt.. Mycket bisarr och marklig situation maste jag saga.

Vi stannade dock inte for att kolla hur det slutade. Vi kande att det var lite pinsamt att sitta och stirra pa den stackars killen nar han blev forhord som om han vore en brottsling. Vilket han iofs kanske var, vad det jag. Men det kandes anda valdigt konstigt. Oss hade de inte ens fragat vad vi drack, fastan vi satt med burkar som liknade olburkar.

Sant hander bara i USA.

Kram!

Fel sang!

Nar jag anlende till hostlet i Miami var det ett jadrans strul med sangarna, den sangen jag blivit tilldelad var upptagen av nagon annan, sa jag fick ta nagon av de som var lediga. Och det fanns bara overslafar lediga, och de var utan bade stege och staket som forhinderar en fran att ramla ut. Jag var radd under hela de forsta natterna, tills jag kom pa att jag inte ror mej sa mkt nar jag sover (man kan ju undra varfor jag har en 120cm sang hemma...)
I alla fall, nar jag kom hem pa mandagskvallen markte jag att en av underslafarna blivit ledig, yes! Sa vad gjorde jag? Jo, jag tog den saklart. Sangtilldelningen funkade ju uppenbarligen inte anda. HAHA, men far inte vara dum. Sa nu slipper jag klattra som en apa for att komma upp till sangen (det var tur att jag ar lang, annars hade jag aldrig kommit upp!)

Kram!


Jag alskar stranden, men hatar sanden!

I'M IN MIAMI!!!! :D

Yes, antligen! Sol och framforallt BAAAD, som jag har langtat efter att fa slanga mej i vattnet! Har nastan smalt bort de senaste veckorna. Lite besviken blev jag dock nar jag upptackte att vattnet har ar ungefar lika varmt som luften. Enda skillnaden ar att man blir lite blot i vattnet. Sa jag brukar duscha valdigt kallt pa kvallarna, for att svalka ner mej lite. Har tagit fram stora planboken och hyr en solstol sa att jag ska slippa all denna forbenade sanden, som av nagon anledning anda alltid hittar vagar att ta sej till stallen man inte vill att det ska vara, typ haret!

For att fira min ankomst till Miami spenderades den forsta dagen pa stranden, vart annars liksom? Ja, jag var helt klart blekast av alla. Samma kvall som jag kom till hostlet borjade jag prata med en tjej pa mitt rum, Marion fran Schweiz. Hon har varit i USA i tre mander, att hon var brun var en underdrift! Hon var nastan svart (okej, jag overdrev, men jamfort med mej sa var hon nastan det).
Brande mej lite pa ryggen forsta dagen pa standen, sa nastfoljande dag gick jag runt i South Beach (en o precis utanfor Miamis fastland), var duktig nog att ha pa mej en troja som tackte hela ryggen och axlarna, for att inte forvarra det roda. (ja, mamma. det ar sant!)
Mandagen akte jag och Marion in till Downtown Miami for lite kandissightseeing, vi tog en cruise runt pa havet for att titta pa alla stora mansions. Och tro mej, de var gigantiska. Storre an en medelstor svensk mellanstadieskola! Helt sjukt! Jag har sett P.Diddy's hus (han ar en kand artist for er som inte visste det) och Julio Iglesias hus. Ett av husen vi passerade tillhorde en ganska kand lakare (som jag aldrig hort talas om men men) och han hade importerad palmtrad fran sydafrika till sin tomt for 100 000 dollar STYCK, och tro mej det fanns fler an tio pa den tomten! Helt galet!

Idag pa stranden hittade jag en person som var blekare an mej, yes! (stackarn var formodligen britt....ja, jag har forutfattade meningar om deras blekhet. haha).

I morgon blir det mer stranden och sen pa kvallen ska jag och tva tjejer fran Tyskland, vilka jag ocksa delar rum med, titta pa den nya Twilightfilmen pa bio.

Kram!

RSS 2.0