Fraser Island

Hej gott folk!

Nu har jag lekt skogsmulle igen och spenderat tva dagar och en natt pa den valkanda on Fraser Island. Vilken bestar av 98% sand och 2% berg och sand ar nagot man trottnar pa fort for det letar sej banne mej in overallt!

Forsta dagen var det upphamtning utanfor hostlet 07.25 for vidare fard mot hamnen och farjan som skulle ta oss over till Fraser. Val dar blev vi upphamtade av en stor fyrhjulsdriven buss som kordes av Cameron, han var cool. Forsta dagen besokte vi bland annat Eli Creek, Indian Head och den sub-tropiska regnskogen som vaxer pa on. Vacker varre var det! Indian Head ar en stor klippa som ligger manga manga meter over havet! Nar det fanns abourginer pa on fordes de som misskott sej grovt hit och fick antingen valja att skarpa till sej eller hoppa ut for stupet. Sa lyd eller do. Valde de att hoppa sa kan man ju lungt saga att deras sista syn i livet var vacker, for har uppe har du bara hav sa langt ogat kan na! Med god utsikt over havet och dess inneboende kunde jag harifran se bade det ena och det andra. Fick syn pa stingrockor, delfiner, hajar, skoldpaddor och pa vagen till Indian Head fick vi aven syn pa valar pa vag tillbaka till Antarktis.

I den subtropiska regnskogen var det livat varre, i alla fall bland myggorna for de fanns overallt!!! Irriterade som skjutton. Sedan ar ju Fraser en o dar 7 av varlden 20 giftigaste ormar finns, sa man var pa standig vakt pa allt som prasslade till i graset. Lyckligtvis sag vi inga ormar. Nagot vi dock sag var dingos, men trots att det finns runt 200 st pa on och att de ar en ganska vanlig syn fick vi bara syn pa tva. Och det var sent pa kvallen nar vi var nagra stycken som gick ner till stranden for att titta pa havet, stjarnorna och manen. Da blev de sma fulingarna till vildhundar nyfikna pa vad vi hade for oss. Det eller sa kande du lukten av olen och blev lite sugna pa den, man vet aldrig.

Dag nummer tva borjades aven den tidigt i ottan, att behova vakna innan kl 9 ar helt ohumanskt!! Dock var frukostbuffen helt otrolig, vilket gjorde det lite mer okej att behova ga upp kl sju.
Denna sista dag besokte vi bara tva platser, men vilka platser sen. Besokte Lake McKenzie och Lake Wabby. Dock fick vadergudarna for sej att det skulle vara molningt sa Lake McKenzie tappade lite av sin charm nar solen inte reflekterade sej i det spegelblanka klarblaa vattnet. Dock var det fortfarande vackert, och jag och tva andra tjejer testade pa den vta sandens sk. exfolierande effekt. Det sags att huden "foryngras" tre ar om man skrubbar sej med den... Jag vantar forfarande pa resultatet om man sager sa.....

Pa vagen tillbaka till farjelagret borjade det regna, vilket det aven gjorde under hela resan tillbaka till fastlandet. Och den dumma farjan hade inget tak, sa vi stackare som inte fick plats i cafeet fick vackert sta nere bland bilarna, som av nagon orattvis anledning fatt lite tak. Dock var golvet dar nere helt dyblott sa det var ju inte fragan om att stalla ner vaskan, sa den fick vackert vara kvar pa ryggen och efter 35 minuter sa gjorde det ont lite overallt.

Ar nu i alla fall tillbaka i Hervey Bay, dar jag kommer vara tills pa fredag. Och jag haller tummen pa bra vader, for det borjar anna bli lite sorgligt nu. Hade jag velat ha regn hade jag kunnat vara kvar i Sverige!

Kram!


Ackligt!

Hej pa er!

Efter att spenderat helgen i Byron Bay akte jag igar upp till Surfers Paradise. Dar valkomnades jag av osregn, tack for den!

Som om inte det vore nog sa vaknade jag vid tva pa natten av att ett redlost fyllo kom in i rummet och spydde ner hela sin sang innan hon lyckades hitta vagen till toan. Ramlade ur sin sang gjorde hon ocksa, dock hade hon overslafen sa hon slog i backen med ett rejalt brak! Hade hon inte vart sa full och full med spya hade jag nog tyckt lite synd om henne, men jag var bara acklad och irriterad for att hon vackte mej, sa empatisk ar jag.

Kram!


Mojosurf

Hej pa er!

Nu har jag spenderat en vecka i Spot X, ligger strax soder om Byron Bay. Dar har jag lart mej surfa, eller jag har i alla fall forsokt! Det ar sjuuukt svart, men grymt kul!

Forsta dagen var det upp i ottan, bussen gick fran centrala Sydney kvart over sex pa morgonen! Ohumant!! Nio timmar senare var vi i alla fall framme i Spot X, som ar en liten samling stugor precis vid stranden. Forutom alla ackliga ormar och spindlar sa kan man saga att stallet var idylliskt. Forsta lektionen borjade direkt nar vi kom dit sa det var bara att byta om och hoppa i vatdrakten! Enligt intstruktorerna var det sma vagor, knappt en halv foot, men jag tyckte de var gigantiska!! Efter tva timmar bland dessa vagor var man helt slut! Det dar med att surfa ar svarare an vad man kan tro!

Andra dagens lektioner gick battre, i alla fall den pa eftermiddagen. Pa formiddagslektionen var jag nog for trott for att det skulle funka. Kandes som att jag fortfarande sov och bara vaknade till da och da nar jag ramlade i vattnet. Helt slut efter bara en lektion var det svart att halla sej vaken forbi lunch, men jag lyckades halla mej vid liv hela dagen och ramlade i sang runt elva pa kvallen, efter lite obligatoriskt mys vid lagerbrasan. Under formiddagslektionen fick vi aven besok av ett gang nyfikna delfiner som nog undrade vad vi var for knappskallar. Sota var dem! Sag dem pa ganska nara hall, max tio meter, nar jag lag och guppade pa min brada.

Tredje dagens lektioner gick helt klart bast pa hela veckan, lyckades bade sta upp och fanga flera vagor sjalv! den kanslan finns det inte mycket annat som slar!! Man kande sej som varsta proffset!
Dock ar det mer smartsamt an vad man kan tro att lara sej surfa. Nyborjarbradornas yta ar som sandpapper sa efter tre dagars surfande hade jag nastan ingen hud kvar varken pa knana, armbagarna eller pa insidan av laren. Och att behova bada i saltvatten med san hud ar ingen skon kansla kan jag saga!

Fjarde dagens formiddagslektion stod jag over eftersom min kropp gjorde sa ont att det var nastan omojligt att rora sej. Mina stackars arman och ben hade ju ingen hud kvar. Sa for att forbereda mej for eftermiddagens lektion tog jag en harlig sovmorgon! Sedan var det dags for lunch och efter det paborjade jag "operation spara min hud", vilken gick ut pa att tejpa alla onda kroppsdelar med gaffatejp. Vilket var en grym ide, tills dess att man skulle ta bort den, vilket var mindre skont.
Sista kvallen med ganget firades med en brasa pa stranden, och eftersom det visade sej att jag var den enda som kunde gor upp eld sa fick ju jag detta uppdraget. Och efter att satt eld pa mitt nagellack (och darmed ocksa min nagel) lyckades jag fa igang en vacker brasa, som jag delegerade till nagon annan att halla levande. Slanga ved pa elden ar inte sa svart.

Sista dagen i Spot X spenderades solandes pa stranden! Och efter lunch bar det av till Byron Bay, for kvallen spenderades pa Nattklubben Cheeky Monkeys. Sjukt kul avslut pa en sjukt kul vecka!!!!

Kram!


Semesteeeer!

Hej pa er,

Nu har jag varit i Sydney i ungefar en och en halv vecka och jag trivs som fisken i vattnet. Gor egentligen inte sa mycket pa dagarna. Umgas mest med Emelie och Maria nar de inte jobbar och mellan det sa gor jag mest ingenting, vilket ar otroligt skont!!! Kunna sova nar jag vill, kunna vakna nar jag vill utan att behova passa frukosttider pa hostlet! Och utan att behova ga ut i korridoren for att ta en dusch!

Men jag har kant mej lite lat pa sistone sa det ska bli skont att komma ivag och uppleva saker, vilket jag ska gora fran och med mandag, for da satter jag mej pa bussen mot Byron Bay och det Surf Camp jag anmalt mej till och sen kommer jag fortsatta min resa upp pa ostkusten i ett par vecker, har i nulaget inte bestamt mej for hur lange, men forhoppningsvis blir det fyra veckor!! YAY!

Kram!

RSS 2.0