Fraser Island

Hej gott folk!

Nu har jag lekt skogsmulle igen och spenderat tva dagar och en natt pa den valkanda on Fraser Island. Vilken bestar av 98% sand och 2% berg och sand ar nagot man trottnar pa fort for det letar sej banne mej in overallt!

Forsta dagen var det upphamtning utanfor hostlet 07.25 for vidare fard mot hamnen och farjan som skulle ta oss over till Fraser. Val dar blev vi upphamtade av en stor fyrhjulsdriven buss som kordes av Cameron, han var cool. Forsta dagen besokte vi bland annat Eli Creek, Indian Head och den sub-tropiska regnskogen som vaxer pa on. Vacker varre var det! Indian Head ar en stor klippa som ligger manga manga meter over havet! Nar det fanns abourginer pa on fordes de som misskott sej grovt hit och fick antingen valja att skarpa till sej eller hoppa ut for stupet. Sa lyd eller do. Valde de att hoppa sa kan man ju lungt saga att deras sista syn i livet var vacker, for har uppe har du bara hav sa langt ogat kan na! Med god utsikt over havet och dess inneboende kunde jag harifran se bade det ena och det andra. Fick syn pa stingrockor, delfiner, hajar, skoldpaddor och pa vagen till Indian Head fick vi aven syn pa valar pa vag tillbaka till Antarktis.

I den subtropiska regnskogen var det livat varre, i alla fall bland myggorna for de fanns overallt!!! Irriterade som skjutton. Sedan ar ju Fraser en o dar 7 av varlden 20 giftigaste ormar finns, sa man var pa standig vakt pa allt som prasslade till i graset. Lyckligtvis sag vi inga ormar. Nagot vi dock sag var dingos, men trots att det finns runt 200 st pa on och att de ar en ganska vanlig syn fick vi bara syn pa tva. Och det var sent pa kvallen nar vi var nagra stycken som gick ner till stranden for att titta pa havet, stjarnorna och manen. Da blev de sma fulingarna till vildhundar nyfikna pa vad vi hade for oss. Det eller sa kande du lukten av olen och blev lite sugna pa den, man vet aldrig.

Dag nummer tva borjades aven den tidigt i ottan, att behova vakna innan kl 9 ar helt ohumanskt!! Dock var frukostbuffen helt otrolig, vilket gjorde det lite mer okej att behova ga upp kl sju.
Denna sista dag besokte vi bara tva platser, men vilka platser sen. Besokte Lake McKenzie och Lake Wabby. Dock fick vadergudarna for sej att det skulle vara molningt sa Lake McKenzie tappade lite av sin charm nar solen inte reflekterade sej i det spegelblanka klarblaa vattnet. Dock var det fortfarande vackert, och jag och tva andra tjejer testade pa den vta sandens sk. exfolierande effekt. Det sags att huden "foryngras" tre ar om man skrubbar sej med den... Jag vantar forfarande pa resultatet om man sager sa.....

Pa vagen tillbaka till farjelagret borjade det regna, vilket det aven gjorde under hela resan tillbaka till fastlandet. Och den dumma farjan hade inget tak, sa vi stackare som inte fick plats i cafeet fick vackert sta nere bland bilarna, som av nagon orattvis anledning fatt lite tak. Dock var golvet dar nere helt dyblott sa det var ju inte fragan om att stalla ner vaskan, sa den fick vackert vara kvar pa ryggen och efter 35 minuter sa gjorde det ont lite overallt.

Ar nu i alla fall tillbaka i Hervey Bay, dar jag kommer vara tills pa fredag. Och jag haller tummen pa bra vader, for det borjar anna bli lite sorgligt nu. Hade jag velat ha regn hade jag kunnat vara kvar i Sverige!

Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0